Общи условия

Общи условия

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между електронния магазин SSI.BG или ssi.bg, като продавач от една страна и потребителите на интернет страницата и услугите, намиращи се на домейна ssi.bg (наричан за краткост сайт), като купувач от друга страна. Тези условия обвързват всички потребители, които с натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположен на страниците на ssi.bg (с изключение на линка към настоящите "Общи условия") се съгласяват, изцяло приемат и се задължават да спазват тези "Общи условия".

Интернет страницата www.ssi.bg е част от "ССИ" ЕООД” - дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, ЕИК: 204280623         ИН по ДДС- BG 204280623.

Седалище, адрес на управление и физически магазин: България, гр. Варна, ул. Воден 5, магазин SSI.  Всички продукти, които се предлагат на този сайт са с вносител ССИ ЕООД.


РЕГИСТРАЦИЯ

От SSI.BG можете да направите поръчка като гост или като регистриран потребител.

За да се регистрирате, трябва да си изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата база данни. След успешна регистрация и съхраняване на Вашите данни в системата, при всяка нова поръчка Вие ще имате възможност да промените адреса за доставка и личните си данни, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката, ако това е необходимо. С натискането на бутона "Поръчай", Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

Предоставените от клиентите лични данни на SSI.BG (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използвани единствено и само във връзка и за нуждите на договорните отношения на страните и в обслужването Ви като клиент – за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни. Ssi.bg се задължава да не предоставя личните Ви данни под никаква форма на трети лица, нито да ги използва за различни от горепосочените цели.

ПОРЪЧКА

Можете да поръчате от SSI.BG 24 часа в денонощието, включително през почивните дни и официалните празници. Направените поръчки се обработват само от 9:00 до 18:00 само в работни дни.

Правилно попълнената и изпратена чрез сайта или телефонно обаждане поръчка е обвързващо предложение за сключване на договор за продажба от разстояние с продаващата страна, при което купувачът е обвързан от период на 21 дни от изпращането на поръчката да сключи договор с продаващата страна.

Самият договор за продажба е изготвен от продаващата страна и се смята за актуален след като продаващата страна изпрати стоката на получателя.

Предвид факта, че договорът за продажба, сключващ се между интернет магазина и потребителите на сайта, се сключва въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от система за продажба на стоки, при която от момента на отправянето на предложението до сключването на договора, както и за времето на сключването на договора, страните не са във физически контакт помежду си, договорът се явява договор за продажба от разстояние съгласно разпоредбите на ЗЗП.

Потребителят има право да анулира поръчката, т.е. да се откаже от предложението си за сключване на договор за покупка, без да дължи каквито и да е било неустойки до момента на изпращане на стоката. Потребителят се задължава да уведоми продавача за този факт посредством имейл или по телефона.

Продуктите, закупени на сайта ssi.bg, не са предназначени за последваща продажба.

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е заявил, плюс цената за доставка и евентуално цената за застраховка на пратката. Всички цени са с предварително начислено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Цените са посочени в левове. Към всяка поръчка се прилага касов бон или фактура.

ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Възможни затруднения при осъществяване на поръчката:

 1. Един или повече от поръчаните артикули не са в наличност; при такива обстоятелства представител на SSI.BG ще се свърже с Вас във възможно най-кратък срок;
 2. Адресът за доставка/фактура е непълен или погрешен;
 3. Погрешен телефон за връзка с клиента.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

 1. Плащане с наложен платеж (плащане при доставка) – купувачът заплаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката;
 2. Плащане с банков превод – поръчката се обработва и изпраща от продавача едва след като заплащането на дължимата сума от страна на купувача постъпи по банкова сметка на продавача. При получаване на пратката купувачът не дължи никакво заплащане на куриера.
 3. Плащане с дебитна или кредитна карта, чрез виртуален пос терминал (Maestro, Борика, Visa, Mastеrcard). Търговецът не съхранява данни на банкови карти. Всички данни на карти се въвеждат в платформата или платежната страница на обслужващата банка ДСК (част от OTP group). Сигурността на плащанията са защитени от системите  Verified by VISA и MasterCard SecurCode. При необходимост от връщане на суми, платени с карта, това ще бъде направено от нас чрез транзакция само и единствено по картата, с която е направено плащането, в срок до 14 работни дни.

     ДОСТАВКА

     При поръчка от сайта SSI.BG доставката се извършва само на територията на България. Доставката се извършва в рамките на 1-3 работни дни и чрез куриерските услуги на ЕКОНТ или СПИДИ. Стока може да бъде изпратена и по друг куриер по желание на клиента, но в този случай цените на доставката и на наложения платеж се договарят между клиента и куриера и са изцяло за сметка на клиента, независимо от стойността на поръчката.

     ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР

     При отказ от сключен договоp, сумaта ще бъдe възстановенa на купувача без излишно отлагане, най-късно в 14-дневен срок, считано от датата, на която продавачът получи съобщение от страна на купувача за отказ от сключен договора.

     В случай, че продуктът е бил употребяван, не може да се извърши отказ от сключен договор. Също така не може да се извърши отказ от сключен договор за продукти, чието естество изключва това,  предимно от хигиенична гледна точка (напр. кремове, балсами, четки за лице, самобръсначки, ножчета и др.). В случай, че върнатият продукт е непълен, увреден или видимо използван, продавачът има право да изисква компенсация за възникналите вреди.

     За целите на прилагане на правото за отказ от сключен договор, купувачът следва да уведоми за отказа от сключен договор продавача по електронната поща на адрес: office@ssi.bg

     РЕКЛАМАЦИЯ

     Въпреки, че процентът на рекламации е изключително нисък, добре е да знаете, че продуктите от SSI.BG са със същата гаранция, каквато е предоставяна от стандартните  магазини. В наш интерес е да уредим Вашата рекламация в най-кратък срок.

     Законоустановеният срок за разглеждане на рекламация е 30 дни, след датата на заявяването ѝ.

     Преди да изпратите рекламацията, моля свържете се с нас за повече информация на телефон 052 600500

     Моля, изпратете Вашата рекламация на адрес:

     Магазин SSI
     България, гр. Варна, ул. Воден 5

     В пратката приложете описание на причината за рекламацията и копие от фактурата/касовия бон за закупената стока или информация за Вас, с която да идентифицираме Вашата покупка (най-често това е име, на което сме изпратили поръчката или въведен телефонен номер). Mоля, посочете номера на банковата сметка, по която желаете да Ви бъде възстановена сумата по върнатия продукт, в случай, че Вашата рекламация бъде призната.

     Не забравяйте да ни предоставите пълна информация за контакт с Вас, включително имейл и телефонен номер, на които да Ви уведомим за хода на рекламацията.

     Вашите транспортни разходи по връщането на продукта не подлежат на възстановяване.

     Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще изискват от нас наложен платеж. В такъв случай пратката няма да бъде приета.

     За рекламации може да пишете и на office@ssi.bg

     ГАРАНЦИЯ

     Гаранцията започва да тече от датата получаване на стоката от потребителя. Продуктите имат 24-месечен гаранционен срок. Продавачът е отговорен за всички дефекти на продуктите при получаването на стоката или при появяването им по време на гаранционния период. Това не се отнася за дефекти, причинени от грубо или неправилно прилагане или механични повреди.

     ПОЛЗВАНЕ НА ОТСТЪПКИ И ВАУЧЕРИ

     Продавачът предоставя различни отстъпки (за лоаялни клиенти, количествени и др.). Всяка отстъпка има различни правила за прилагане.

     В случай, че отстъпка или ваучер за отстъпка не се прилага съгласно правилата на съответната отстъпка или ваучер за отстъпка, продавачът има право да не уважи приемането на такава отстъпка или ваучер за отстъпка. В такъв случай купувачът ще бъде информиран и ще му бъде предложена възможност за оформяне на поръчка без съответната отстъпка или приложения ваучер за отстъпка.

     Правилата и условията за използване на съответна отстъпка са приложени или директно към отстъпката (под формата на информация) или при отстъпката е посочен линк към интернет страници, където правилата за отстъпката са подробно описани. В случай, че при тълкуването на отстъпката възникнат неясности, важи тълкуването на начина на използване от страна на продавача.

     Всяка отстъпка или ваучер може да бъде използван само веднъж, освен ако изрично не е посочено друго. В случай на многократно използване, продавачът има право да откаже да признае отстъпката или ваучера.

     В случай, че стойността на ваучера за подарък или купона за отстъпка е по-висока от стойността на поръчката, разликата не се прехвърля върху нов ваучер и неизчерпаната сума не се връща обратно.

     В случай, че стойността на поръчката е по-висока от тази на ваучера, разликата се доплаща.

     СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

     За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия и допълнителни запитвания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка office@ssi.bg, 052 600500.

     Интернет страницата  www.ssi.bg  е част от "ССИ" ЕООД” - дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, ЕИК: 204280623. Седалище, адрес на управление и физически магазин: България, гр. Варна, ул. Воден 5, магазин SSI.